Kraemmergaarden Furniture
– Export af Danish Modern Teak

NB: Vi har IKKE åbent for salg til private og virksomheder.
 
Kun engros salg til export.


e-mail: kraemmergaarden@adslhome.dk

Tlf.: 23801405
 

raemmergaarden Teak furniture, Antiques & Second hand furniture  Kræmmergården - Teak, Antik & Genbrug
Teaktræsmøbler alt i Teak Møbler

VIL DU SÆLGE?

Kontakt:
Kraemmergaarden Furniture
v/ Susanne Nielsen

Tlf.: 23801405

e-mail:
kraemmergaarden@
adslhome.dkCVR.nr.: 26404819Kraemmergaarden Furniture har specialiseret sig i export af Danske Teak møbler både fabriksfremstillede og design møbler fra 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne fra kæmpe lager på over 600 kvm.

Vi sælger alle slags teaktræsmøbler bla. har vi:
Kommoder, chatoller, spiseborde, spisestole, bogreoler, sofaborde, skænke, toiletmøbler, spejle, lænestole, dækketøjsskabe, skriveborde, småborde.
Kommode, chatol, spisebord, spisestol, bogreol, sofabord, skænk, toiletmøbel, spej, lænestol, dækketøjsskab, skrivebord, bord.
Læs mere om teaktræ møbler og historien bag teaktræsmøbler. 

Opkøb af brugte teaktræsmøbler, palisander og tømning af dødsbo foretages.

Teaktræ møbler og historien bag teaktræsmøbler.

Teak møbler er Kræmmergårdens hoved aktivitet i dag, men kun som engros salg.
Vi specialiseret os i køb teak til eksport til bl.a. Japan, USA, Canada, Europa samt Australien. Vi opkøber teaktræsmøbler af private husstande.
Vi kører fortrinsvis ud i nær området i henholdsvis Kalundborg , Odsherred , Slagelse og Holbæk kommune. Så skal du af med dine møbler er du velkommen til at kontakte os. I stedet for at smide møblerne ud eller forærede dem en eller anden genbrugsstation, er vi parate til at give en fornuftig pris for dem.

Teaktræ møblers renæssance:
Teaktræ er ikke populært i Danmark i disse år hos den brede befolkning, dog holder den ældre generation stadig af deres teak møbler. Man kan sige, at hver type møbler har deres renæssance.
I det seneste årti har der været større interesse for moderne arkitekttegnede møbler og samtidig har ordet møbelklassiker taget indpas i det danske sprog. Mange af de danske teaktræsmøbler ender i dag i lande om Japan,USA og Europa, hvor de er meget populære.
Hovedparten af teak møblerne er fra forskellige danske møbel fabrikker og møblerne er af god kvalitet produceret i perioden fra ca.1950 til 1970. Der er tegnet over 10.000 forskellige møbler af danske arkitekter i løbet af de seneste 60 år og en del af dem er verdens berømte i dag.
Der er designet mange smukke møbler i Danmark i det 20. århundrede. Der er de velkendte snedkermestermøbler af bl.a. Hans Wegner, Børge Mogensen, Nanna Ditzel, Kaare Klint, Ole Wanscher, Arne Vodder, Fritz Hansen Peter Hvidt, Ib Kofod-Larsen, Niels Vodder, Hans Olsen, Poul Volther og Finn Juhl. Det er kunstnere, der er oppe i tiden, men de er også ret dyre. Men de har været med til at gøre danske møbler verdens kendte. Mange af møblerne er det man kan kalde tidsløse.
Snedkermestermøblerne er udført hos den relativt lille kreds af ca. 25 snedkermestre, der var medlemmer af Københavns Snedkerlaugs Møbelsnedkerafdeling. Men snedkermestrene var trængte. Samarbejdet blev gradvis udbygget og snedkerens rolle blev reduceret til at producere prototyper og eksperimenter. I 1966 afholdt Københavns Snedkerlaug sin sidste udstilling.
I løbet af 1950´erne og 60´erne begyndte de fleste møbelarkitekter at samarbejde med møbelindustrien, ligesom en række møbelsnedkerier hen af vejen omdannede sig til mere industriel orienterede produkter. Selv om det nu blev ”fabriks møbler”, er udtrykket måske en smugle misvisende, fordi mange af dem er af høj kvalitet.
Snedkermestrene var i sagens natur ikke begejstret for industrimøblerne, men de måtte ofte erkende at der ikke var noget at udætte på kvaliteten fra de bedste møbelfabrikker. Det betød ikke at der ikke var forskel på møblerne. Samlingerne er oftere mere komplicerede på et snedkermøbel og de anvendte ikke så ofte skruer som på industrimøblerne. Industrimøblerne var ofte lavet så de kunne skilles ad, hvilket gjorde dem velegnede til eksport.
Snedkermestrene brugte oprindelig cubamahogni, men da den slap op, begyndte de at kigge sig om efter nye træsorter. Derfor blev teaktræ hurtig den nye populære træsort blandt arkitekter og snedkere. Skulle det være rigtigt fint, var palisander oplagt, men teaktræ havde og har nogle fordele.
Teaktræ er ikke så sart som mahogni og palisander. Man kan hurtigt få teaktræ pænt igen ved at bruge teaktræsolie. Måske er det derfor, at det blev den foretrukne træsort.
Mange af teaktræsmøblerne er fineret. Det kan der være mange grunde til, men den primære har nok været økonomiske. Men det kunne også været et problem at lave f.eks. en stor bordplade af massivt træ, så det ikke slog sig. At et møbel er fineret betyder ikke at det har været billigt eller er af ringe kvalitet.
Lauritz.Com og Brunn-Rasmussen auktioner har begge en online auktion hvor man også kan finde teaktræsmøbler og moderne kunst, men det er ofte møbler af danske møbeldesignere. Derudover kan man også finde teak hos Auktionshuset i Hørsholm, Københavns-, Holstebro- og Svendborg Auktioner, ud over de utallige loppemarkeder man finder rundt om i sommerlandet.
Vores bedste bud på teaktræets fremtid er, at når det bliver populært i Danmark igen, så må vi rundt om i verden og købe det hele tilbage.


Kontakt os for yderligere informationer på dansk eller
engelsk på kraemmergaarden@adslhome.dk

 
komode i teaktræ kommoder i teak træStort udvalg af forskellige kommoder i alle størrelser.
chatoller & skriveborde i teak træ, skrivebord & chatol i teaktræMange forskellige chatoller, skriveborde m.v.
spisestuestole, stole, spisestuestol, stol.Kæmpe reol med plads til over 300 spisestuestole.

 

 

Kræmmergården Viskinge v. Kalundborg, Sjælland, Danmark. e-mail: kraemmergaarden@adslhome.dk Tlf. 23 80 14 05
søgemaskineoptimering webdesign & søgemaskineoptimering af webmaster Jeppe Schrøder